Ulven som ble skutt i Snillfjord i april i 2013, er blitt en populær «figur» på Vitenskapsmuseet i Trondheim.

Det utstilte individet fikk både navnet Østmarka-ulven og Agdenes-ulven i norsk presse i 2013. Førstnevnte navn etter ulvens «opphavssted».

Det siste navnet kan diskuteres, for ulven ble skutt på Ausetra i Snillfjord kommune 5. april 2013, etter at den hadde vandret 500 kilometer fra Akershus, via Oppland og Nordmøre.

Felt fra helikopter

Ulven ble felt av Statens naturoppsyn (SNO) fra helikopter ved et ekstraordinært uttak gitt av Direktoratet for naturforvaltning.

Viltfondet, som har eiendomsretten til døde truete og sårbare arter, overførte den døde ulven til NTNU Vitenskapsmuseet, slik at flest mulig kan få sjansen til å se den. Ulven var et ungt hanndyr, som veide 43 kilo da den ble felt.

Det er Vitenskapsmuseets taksidermist Per Gätzschmann som har utført arbeidet med ulven. Den har nå vært tilgjengelig for publikum i omtrent ett år.

Spesiell positur

Den har vært en del av utstillinga «Hvem skal ut?», som har handlet om hvem som er naturlig eller ikke i natur og kultur. Rovdyret er satt i en positur der den står og hyler.

I selve utstillinga har skoleklasser og besøkende fått svare på spørsmålet om ulven skal få bli i Norge med post-it-lapper. Der har responsen ifølge museet vært overveldende positiv.

PS! I 2013 ble to ulver skutt i vårt distrikt. Den andre ble felt tidlig tirsdag morgen 18. juni i Ingdalen, helt på kommunegrensa mellom Agdenes og Orkdal.