Toril Solbu (59) fra Orkanger og hennes familie var bare et kvarter unna det som kunne forvandlet ferieidyllen til et mareritt.

– Det kunne blitt dramatisk hvis vi hadde oppholdt oss i resepsjonen, forteller hun på telefon fra Barcelona.

Sammen med mannen Lars Knutsen og datteren Sara Solbu (20) ferierer hun i det hun omtaler sin favorittby i Europa.

Familien som bor i Bodø, ankom Barcelona og Spania mandag formiddag denne uka. De har tatt inn på et hotell som heter Silken Ramblas, som ligger i ei tverrgata til hovedgata Las Ramblas.

På tirsdag skjedde dramatikken: Toril og Sara var på vei hjem fra shopping. I nærheten av hotellet på vei hjem møtte de et stort oppbud av politifolk.

– Vi trodde det kanskje hadde vært ei trafikkulykke, forteller 59-åringen, som flyttet fra Orkanger som 19-åring, men som fortsatt besøker hjemstedet relativt ofte.

Det var også politi ved inngangen på hotellet deres. De fikk gå inn, men fikk ikke vite hva som hadde skjedd.

– Vi så at det var skuddhull i glassdøra til inngangspartiet og masse glasskår i resepsjonen. Det vi ikke visste da, var at det hadde vært blod på golvet ved heisen (vasket opp), forteller hun.

Dette var i 15-tida på dagen, og skyteepisoden hadde pågått 15-20 minutter tidligere.

Kort tid etter kom også mannen hjem fra byen. Først da de kom ned til resepsjonen litt senere på ettermiddagen, fikk de vite hva som hadde skjedd.

– Det hadde trolig vært et gjengoppgjør utenfor hotellet. Én person hadde løpt inn på hotellet, da hadde han blitt skutt etter. Hendelsen var ikke et angrep rettet mot turister eller hotellet, forteller Solbu.

– Så dere er ikke redd eller bekymret for å være i Barcelona eller bo på akkurat dette hotellet?

– Nei, svarer hun.

Ifølge den spanske avisa El Pais ble flere personer såret etter skyteepisoden. Ingen av dem var tilfeldige turister eller beboere på hotell Silken. Spansk politi leter etter to mistenkte.

– Har dere fått mer informasjon fra hotellet i ettertid?

– Da vi våknet i morges (onsdag), var et brev skjøvet under døra til alle rommene. Her stod det at hotellet beklaget hendelsen, men at den ikke hadde noe med hotellet å gjøre, sier Orkanger-kvinnen, som har bodd i Bodø siden 1987.

Familien reiser hjem til Bodø kommende lørdag.

Kulehull i vinduet vitner om skyting.