På MOT-Camp utdannes unge ildsjeler for å skape et varmere og tryggere samfunn. Lene Kvålsvoll Møkkelgård, Vegard Røen og Mildrund A. Halgunset var de eneste representantene fra Sør Trøndelag under MOT-Camp i juni.

Signalbærere

– Det at vi ble sendt på MOT-Camp i Trondheim er en bekreftelse på at den jobben vi har gjort betyr noe, sier Mildrund A. Halgunset.

På MOT-Camp samles Signalbærere fra kommunene som jobber med MOT.

En god leder

Gjennom oppholdet på MOT-Campen deltok ungdommene på ulike aktiviteter som skulle bidra til at ungdommene blir enda bedre rollemodeller for sine lokalsamfunn.

– Vi startet med forelesninger og presentasjoner og presentasjonsteknikker. Det var også fysiske utfordringer og aktiviteter som krevde godt samarbeid. Hele oppholdet handlet om å bli en bedre leder, forteller Møkkelgård.

De tre MOT-ungdommene er svært reflekterte, og fortalte at det viktigste var at de løste alle oppgavene som ble gitt så lenge de samarbeidet.

Gjør en forskjell

– Jeg fikk veldig mye ut at det. Jeg er egentlig en veldig sjenert person, men jeg føler at MOT-Campen har bidratt til å gjøre meg mindre sjenert. I tillegg har vi fått venner for livet, sier Møkkelgård.

Ungdommene er enige i at de har blitt mer selvbevisste etter å ha deltatt på MOT-Campen. Nå skal de ta med seg det de har lært videre, og bruke det i MOT-arbeidet framover.

– Det er artig at de ser at vi gjør en forskjell i kommunen. Vi har fått kommentarer på at det er bedre å gå på skolen etter at vi startet opp med ungdom i MOT, sier Halgunset.