Jon Nergård fra Svorkmo har Nordens beste kaldblodshest blant fireåringene for tiden.

All tvil ble borte etter kanonløpet i Østersund fredag kveld, der hesten hans, Jærvsørappen, slo hele den nordiske eliten i årgangen.

Favoritten var imidlertid Smedheim Solan, som Jærvsørappen tapte for i flere storløp i fjor. Smedheim Solan kom fram til tet, mens Nergårds hest havnet i rygg på leder. Etter hvert havnet den trønderske ekvipasjen i andre par utvendig.

I den siste svingen var det imidlertid kritisk, da hesten foran Jærvsørappen galopperte. Det første til at orkdalshesten tapte en lengde, og Smedheim Solan fikk stikke. Likevel greide Jærvsørappen å komme tilbake, og da målstreken ble brutt, var det Jon Nergårds hest som var først.

Seieren var verdt 700 000 svenske kroner.

Pave Faks nr. fire

Jærvsørappen var ikke den eneste hesten fra orkdalsregionen som deltok i løpet der Nordens beste fireåringer møttes til dyst. Med i startfeltet var også Pave Faks fra Storås. Hesten imponerte nok en gang da den ble nummer fire på ny rekord, 1.25,5. Fjerdeplassen ga 84 000 svenske kroner til eieren, John Mogseth.

At to av de fire beste hestene i Svensk travderby kommer fra orkdalsregionen, forteller alt om hvor tyngdepunktet trøndersk travsport ligger for tiden.