Både Buvik- og KIL/Hemne-treneren spår en jevn og tøff batalje mandag kveld.

– Vi har trent bra i sommer. Vi hadde 10-11 dager fri, så vi har holdt på en stund nå, sier hemnværingenes trener, Ole Kristian Sagbakken

– Vi har kun hatt ei uke fri etter siste seriekamp i vår. Vi har holdt på i en liten måned nå, kvitterer Buvik-trener Jon Kåre «Jonke» Prestmo.

Følg kampen live her fra klokken 19.30

Ny bane ikke ferdig

Mandag kveld møtes rivalene til dyst på Da-Tel Arena i Buvika. Dessverre er ikke den nye kunstgrasbanen ferdig, dermed går lokaloppgjøret på «gammelbanen» (kunstgras).

Serieleder KIL/Hemne har få endringer i mandagens tropp i forhold til stallen som avsluttet vårsesongen.

– Kun Tommy Vaag har gitt beskjed om at han ikke blir med videre. Ellers var vi litt skadeutsatt på tampen i vår, men det er bedre nå, sier Sagbakken, som fortsatt er i tvil om Solem-tvillingene blir klar til mandag.

Stor svekkelse

Buvik har mistet veteran og «spielführer» Tron Inge Kvernberg. Han er operert for menisk og korsbånd. For gulskjortene er det en enorm svekkelse. På gode dager styrer han «hele butikken».

I tillegg har midtstopper Andreas Langørgen reist til studier i Tyskland. Midtstopper Simon Bjørseth skal i høst gå på folkehøgskole i Molde, men blir hentet hjem til hjemmekamper. Og på mandag må angrepsspiller Tom Christian Framnes sone for gule kort.

Sårbar

– Vi har en tynn stall, og er dermed veldig sårbar. Det er dermed positivt at lillebror Meskinyar (angrep) og Stian Storli (keeper) har meldt overgang fra henholdsvis Kolstad og Svorkmo, sier Jonke.

– Hva med lynvingen Eskil Sivertsen?

– Han har trent bra i sommer og spiller på mandag.

– Hvordan skal dere slå Buvik, Sagbakken?

– Vi må være på hugget. Det blir nok et typisk lokaloppgjør med mange og tette dueller. Vi slo dem i vår (4-2), men Buvik har nå våknet av dvalen. Og på sitt beste er Buvik gode.

«KIL/Hemne-syndromet»

– Hvordan skal dere unngå «KIL/Hemne-syndromet» med svake høstsesonger?

– Det startet på tampen i vår det, humrer Sagbakken og legger til: – Det er et ikke-tema for oss. Vi har trent godt i sommer, så vi har gjort det vi kan for å unngå det, sier han.

– Har dere fått stilt inn skuddfoten til toppscorer Hallvard Løseth, etter en nedadgående kurve i vår?

– Ja, han scoret ett mål i mandagens treningskamp mot Kolstad (seier 4-1), så han er på gang igjen, lover Sagbakken.

– Kommer for å vinne

– Hvordan skal dere slå KIL/Hemne, Prestmo?

– Ved å spille vårt eget spill, med gjennombruddshissighet og med bra moral og vilje. Vi frykter ingenting, selv om det er serielederen som kommer. Vi har vist at vi ikke er en kasteball.

– Hva blir resultatet på mandag?

– Jeg tipper ikke resultat, det får publikum ta seg av. Men jeg tror det blir en jevn kamp, sier Buvik-treneren.

– Vi kommer til Buvika for å vinne. Det blir jevnt og «helt bingo» om hvem som vinner. Uansett blir det nok ubehagelig spennende for oss på sidelinja, svarer KIL/Hemne-treneren.

PS! Orkla spiller mandag ettermiddag bortekamp mot Gjøvik-Lyn 2. Den følger du live her.