Sebastian Aarvik fra Buvika har siden han var en liten gutt vært et enormt førertalent. I år har han virkelig vist hva som bor i ham.

Aarvik kjører i asfaltracing-serien Norwegian Thunder Car Championship (NTCC). I Danmark har de en tilsvarende «liga», Danish Thundersport Championship (DTC).

SE FRA INNSIDA AV BILEN HER

Aarvik kjører i begge, og dette er det øverste du kommer i bilsport i Skandinavia.

I helga gikk sesongens fjerde løp (alle i Danmark så langt). Det pågikk lørdag og søndag i København. Den innledende tidskjøringa endte med en skuffende 11. plass.

Fra denne plassen kjørte han seg opp til 3. plass i det første heatet. I det andre avanserte han til 2. plass. I finalen fikk han en dårlig start. I den siste runden kjørte én bil forbi ham, slik at det ble 4.plass.

– Det er jeg ikke helt fornøyd med. Men alt i alt ble det ei bra helg, oppsummerer den unge mannen, som konkurrerer mot blant andre tidligere Formel 1-fører Jan Magnussen og ex-Indycar-fører Ronnie Bremer.

Sammenlagt ligger nå Aarvik som nummer to i den norske serien og nummer sju i den danske. Juniorserien (U21) er slått sammen i begge landene. Her leder han sammenlagt.

– Hvor fort går det på de lengste strekkene på banen?

– I København cirka 220 km/t. Rudskogen i Norge er kanskje den raskeste banen. Her kan vi komme opp mot 240 km/t, svarer 18-åringen, som på fritida bygger motorsykler hjemme i garasjen.