Da aktiviteten ved Lisbetsæter i Skaun ble nedlagt, stod det fortsatt i lenger tid flere skilt ved E39 i Børsa. De inviterte turister opp til severdigheten, hvor man ifølge symbolet «kniv og gaffel» også kunne få servering.

«Kniv og gaffel-skiltet» ble senere tatt ned og erstattet med et nytt: Nå stod det Husaby og Lisbetsæter. Bestikket var borte, men symbolet for severdighet stod fortsatt.

Spørsmålet noen ST-lesere stiller seg, er om Lisbetsæter fortsatt er en severdighet når aktiviteten der oppe ligger brakk?

Ordfører Jon P. Husby (Sp) er ikke i tvil hva svaret er: – Ja! Lisbetsæter er en flott plass med et historisk sus. Området er en severdighet i seg selv, sier han.

– Så du skjemmes ikke over å sende turister opp dit?

– Nei, nei! Her er «de tusen sjøers land», med alle fiskevannene. I tillegg er det et fint tur- og bærterreng. Og utsiktspunkt, forteller han og fastslår at det er en nytelse å være i området.

– Du går ikke ut på veien og taper over Lisbetsæter på skiltene med det første, hører jeg?

– Nei, det er det ingen grunn til, sier ordføreren.

Husby påpeker at det ikke er en kommunal oppgave å drive den private eiendommen. Samtidig avslører han følgende:

– Det er interessenter som ønsker å kjøpe og drive Lisbetsæter. Det er litt tidlig å snakke om ennå, men vi får se etter hvert, sier han.

Før var det kniv og gaffel på skiltet ved E39, også lenge etter at dørene på Lisbetsæter ble stengt. Arkivbilde
Lisbetsæter er en prakteiendom. Arkivbilde