Trøndelag Veteranvognklubb arrangerer kommende helg veteranbilutstilling i Trondheim.

Veteranvognklubben, som ble etablert i 1972, har cirka 210 medlemmer og har et bredt spekter i bilmodeller og fabrikanter. Klubben har som mål å fremme interessen for motorhistoriske kjøretøy og er derfor en merkefri klubb.

Fredag til søndag denne uka har du mulighet til å se klenodiene ved Byåsen videregående skole.

Av spesielle severdigheter kan klubbens egen Wartburg 1903 nevnes. Den er Trondheims første privateide bil. I tillegg kan du se en Piccolo 1908, som etter flere år i utlendighet er kommet tilbake til Trøndelag.

Videre har klubben også «Rinnanbilen» i samlinga. Den ble benyttet da Henry Oliver Rinnan ble kjørt til retterstedet i 1948.

Utstillingen har cirka 60 biler innendørs og et betydelig antall utendørs, representert med blant annet lastebiler, traktorer, busser og brannbiler.

– Innendørsdelen er fullbooket, men vi oppfordrer alle til å ta fram sine klenodium å avlegge Bilpanorama et besøk. Vi har egen oppstillingsplass utendørs for veteranbiler, oppfordrer Tor Ove Røe i veteranvognklubben.

Utstillingen er også representert med et betydelig antall motorsykler. I tillegg ulike typer stands som NAF med kollisjonssimulator og annen info om bil og trafikkunnskap.