10. og 11. august arrangeres Bandcamp for første gang i Børsa i Skaun. Her kan unge musikere få både instrumenttrening og mulighet til å spille i band.

Må ikke være band

Foreløpig har åtte deltakere i alderen 12 til 19 år meldt seg på, deriblant bandet Monkeywrench. Fortsatt er det ledige plasser forteller primus motor og arrangør Sturla Eide.

– Hvis du ikke har et eget band, kan du også ta kontakt slik at campen kan bli et godt utgangspunkt for å bli kjent med andre i samme situasjon. Da blir det kanskje et nytt band, sier Eide.

Kjente instruktører

Eide har fått med seg en rekke dyktige instruktører på laget, og alle unge band og musikere kan melde seg på.

Campen går over to dager, og halvparten av tiden vies til å spille i instrumentgruppe, mens annen halvdel vies til bandspilling.

– Campen er åpen for både trommiser, sangere, bassister og gitarister. Vi har en instruktør på hvert instrument, forteller Eide.

Fra øverste hylle

Jon Krogstad er instruktør i bass, Kristian Raanes i gitar, Håvard Sterten på trommer og Kim Andre Rønning er instruktør i sang og tangenter.

– Jon Krogstad er bassisten med stor «B» i Trøndelag, Sterten er en tungvekter innen blues, og Kim Andre Rønning er blant annet kjent fra The Voice. Det er ikke akkurat nybegynnere vi har hyra inn, sier Eide.

Ifølge Eide er det duket for en intensiv, men artig bandsamling i Børsa kulturhus.