Telenor er i ferd med å sette opp basestasjoner på to nye steder i Snillfjord. Det settes opp 2G, 3G og 4G på ny basestasjon på Glasshylla. Her blir antenna 18 meter høy.

– Vi regner med å ferdigstille arbeidet i midten av oktober 2015, dersom vær og vind tillater det. Det er per nå ikke planlagt etablering av nødnett i masta, men det finnes jo mulighet for dem å etablere seg her senere dersom det skulle være et behov, sier Kristine Meek, informasjonssjef i Telenor Norge.

Også ved Sætergården

Folk i området rundt Glasshylla, cirka to-tre kilometer fra Krokstadøra sentrum, har sett arbeidet pågå blant annet ved at et helikopter kjører opp og ned med utstyr og mørtel til basestasjonens fundament.

Telenor etablerer også ny stasjon ved Sætergården (antenne på 30 meter) med 2G, 3G og 4G, som etter planen skal ferdigstilles i september.

– Relacom er vår partner i regionen, så det er de som utfører jobben for oss her, sier Meek.

– Bedre dekning

Ved Sætergården skal både ledninger trekkes, mast reises og en sambandshytte settes opp, så det vil være en del aktivitet i området i tida framover også her.

– Hvilke konsekvenser vil de nye basestasjonene få for folk i Snillfjord?

– Kundene våre vil merke at de vil få betraktelig bedre dekning med Telenor i disse områdene, og ikke minst nyte godt av mulighetene for surfing på mobilen med 4G-nett i området, forklarer hun.

– Bedre kommunikasjonshverdag

Det innebærer at man kan se video, høre radio, spille spill over mobilen.

– Og med dagens abonnement som er tilpasset for økt surfing, så tror vi kundene vil ha stor glede av dette. Det vil også øke kommunikasjonsmulighetene for folk som farter i disse områdene. Og både bedrifter og privatpersoner vil kunne få en bedre kommunikasjonshverdag, sier Meek.