Det var en saueeier i området som onsdag ettermiddag varslet fylkesmannen i Sør-Trøndelag om funnene i området Alvåsen-Råbygda, som ligger i det sørvestre hjørnet av Skaun kommune, mot kommunegrensa til Orkdal.

Først ble to sauer funnet drept, én voksen sau og et lam. Lammet var spist av.

Rovviltkontakt Knut Hjellin fra Statens naturoppsyn (SNO) rykket ut og vurderte skadene som ulveskader. Disse var anslagsvis to-tre døgn gamle.

Senere på onsdagskvelden ble ytterligere ett kadaver (voksen sau) funnet. Dette dyret tilhører Erling Mellingseter. Det hadde ifølge ham tydelige spor etter nese- og nakkebitt, men var ikke spist av.

Alle tre ble funnet i samme område. Det siste funnet var ett døgn ferskere enn de to første.

I går var representanter fra Skaun kommune og det kommunale skadefellingslaget ute i området og søkte etter flere kadavre, skadde sauer og ulven. De vil også gå streifvakt i området framover.

Fylkesmannen ga onsdag kveld fellingstillatelse på én ulv innenfor et område som dekker fire kommuner; Melhus, Skaun, Orkdal og Meldal.

– Det lovlige fellingsarealet gjelder fra øst for elva Orkla til vest for Gaula, sier Kjell Vidar Seljevoll i Fylkesmannens miljøvernavdeling.

Fellingstillatelsen gjelder til og med onsdag 19. august.

– Jeg frykter at flere dyr er tatt, sier Mellingseter, som har GPS-sender på ni av 60 voksendyr. Også den andre voksne sauen, som tilhører en annen grunneier, hadde GPS-sender.

Denne saken kommer i kjølvannet av ulvesaken i området ved Frilsjøen i Meldal. Her ble to sauer skadet av ulv sist onsdag, mens det ble funnet et kadaver på lørdag. Det ble lørdag gitt fellingstillatelse fram til torsdag 13. august. Nå er altså den forlenget...

Dette kadaveret ble onsdag kveld funnet i Skaun, mot kommunegrensa til Orkdal.Foto: Knut Hjellin/Statens naturoppsyn