– Alle dere flotte damer som sitter i bilene, vil dere ha mannfolk som bare åpner ruta og slipper emballasjen fra den ferdigspiste burgeren rett ned på gata?

Få meter unna

Det sier Jan Zetlitz Lien, som mandag tok nok en rydderunde med søppelplukking foran det nedlagte meieriet i Hemne. Han har ingenting imot å ta i et tak for at det skal se reint og fint ut i sentrum av Kyrksæterøra, men mener det er unødvendig å plukke søppel etter ungdommer i biler foran bygget.

– Enkelte mangler noen basisholdninger. Du gjør bare ikke sånt. Det står to søppeldunker bare få meter unna, sier Lien.

Julaften

Han har også tatt direkte kontakt med synderne.

– Jeg tar høflig kontakt med dem, og blir møtt med høflighet tilbake. Men det skal også være unødvendig å be voksne folk om ikke å forsøple.

– Hvor ofte tar du på deg rollen som søppelplukker?

– Når jeg har god tid gjør jeg det. På morgenen på julaften i fjor, tok jeg en runde for å få det til å se pent ut på selveste dagen. Stort sett gjør jeg dette som vanlig innbygger i Hemne, men også i egenskap av styremedlem i Meierigården AS. Vi leier ut lagerboder i kjelleren, og da er det lite trivelig at våre kunder skal være nødt til å gå slalåm mellom burgeremballasje og annet søppel.

Ydmyk henstilling

Om han var i en situasjon der han skulle ansette folk i en bedrift, er han ikke i tvil.

– Jeg ville ikke ha ansatt personer som jeg vet har slike holdninger, om de var aldri så faglig dyktige. Derfor har jeg en ydmyk henstilling til at dette må de slutte med, sier Lien.