– Onsdag ble det funnet to nye døde sauer. De tilhører begge meg, og de ble funnet én kilometer fra hverandre, cirka seks-sju kilometer fra gården, forteller Erling Mellingseter i Skaun.

Her er en oppsummering av ulvens herjinger i området Alvåsen-Råbygda i Skaun.

* Onsdag kveld 12. august ble det funnet tre kadaver i Skaun, i området Alvåsen-Råbygda. Statens naturoppsyn (SNO) vurderte skadene som «ulveskader».

* Det ble gitt fellingstillatelse til 19. august.

* Torsdag 13. august ble en hardt skadd sau funnet i samme område. Den ble avlivet og dødsårsaken var ulveangrep.

* Fredag 14. august ble et dødt lam funnet i samme område som de tre andre. Det var så ille tilredt at det var umulig å fastslå dødsårsak.

* Mandag formiddag 25. august ble et dødt lam funnet 60-70 meter fra bebyggelse i Skaun. SNO bekreftet «tatt av ulv», og fylkesmannen ga umiddelbart fellingstillatelse på ulven fram til 31. august.

* Tirsdag 26. august ble et lam funnet 150 meter fra bebyggelse. SNO konkluderte med «antatt drept av ulv».

* Onsdag 27. august ble to sauer (en voksen og et lam) funnet død. SNO har så langt ikke undersøkt disse.

Saueeier Mellingseter har nå mistet fem sauer. De andre drepte dyrene tilhører tre andre saueeiere i området.

– Nedsankinga (tar sauene hjem) har startet for fullt nå i håp om å berge flest mulig. Vi er sju-åtte saueeiere i området som ulven har vært i, flere har allerede fått inn stordelen av sauene, sier han.

– Hva med deg selv? Har du startet nedsankinga?

– Nei, ikke ennå, men det er like før. Jeg har 130 sauer ute. Fem er med sikkerhet drept, inkludert den vi måtte avlive på grunn av store skader. Jeg har foreløpig ikke oversikt over hvordan det står til med resten av flokken, sier han.

– Har du hørt noe om de andre saueeierne mangler dyr etter nedsankinga?

– Ja, det ser ut som om flere lam er borte, svarer Mellingseter.

Rovviltkontakt Knut Hjellien i SNO har ikke undersøkt den voksne sauen og lammet som ble funnet i går (onsdag). Mellingseter sier at begge var spist på, men at det kan skyldes andre dyr etter at sauene var døde.

Uansett: Den voksne sauen hadde tydelige nesebitt, så Mellingseter har tatt vare på hodeskallen slik at SNO kan vurdere om ulven står bak.

PS! Tre sauer ble tatt av ulv i Meldal i perioden 5. august-8. august.