Forbrukerrådet lanserer i dag (tirsdag)nettstedet strømpris.no, som skal gjøre det enkelt å kutte strømregningen før vinterkulda setter inn.

Forbrukerrådet har undersøkt nordmenns strømvaner. To av tre bytter sjelden leverandør. Dermed betaler vi for mye for lys og varme. Nå er det enkelt å gjøre noe med det, informerer de om i ei pressemelding.

Undersøkelsen viser at:

* To av tre husstander ikke har byttet strømleverandør de to siste årene.

* Yngre bytter oftere leverandør enn eldre. Halvparten av dem under 30 år har byttet.

* Åtte av ti over 60 år ikke har byttet strømleverandør de to siste årene.

Konklusjon: Dette betyr at de fleste av oss har høyere strømregning enn nødvendig.

– Vi vet at prisforskjellene fra den dyreste til den billigste avtalen kan være på mange tusen kroner i året. Med strømpris.no vil det bli enklere for forbrukerne å finne den avtalen som passer dem best, sier forbrukerminister Solveig Horne.

Strømprisene endrer seg hele tiden. Har man en gammel avtale, betaler man ganske sikkert overpris. Forbrukerrådet har spurt tusen husstander om deres strømvaner.

– Strømselgerne øker ofte prisen på gamle avtaler, uten å informere kundene andre steder enn på egne nettsider. Har du en eldre avtale, betaler du dermed for mye, sier Forbrukerrådets direktør Randi Flesland, som oppfordrer folk til å sjekke strømavtalen og bytte på strømpris.no

Undersøkelsen viser også at strøm er en «guttegreie». Sju av ti menn sier at de har inngått avtalen på vegne av husholdningen.

– Menn gjør åpenbart en dårlig jobb, så det er på tide at kvinnene kommer på banen og bytter til en billigere leverandør, oppfordrer Flesland.

På strømpris.no er det vanligste forbruksmønsteret forhåndsutfylt, men det er enkelt å legge inn eget forbruk for å få nøyaktig prissammenligning.

Folk med et vanlig årsforbruk på ca. 20. 000 kWh, vil kunne spare betydelige beløp ved å bytte strømleverandør.

– Sjekk hva du betaler for strømmen på strømpris.no og bytt til en billigere leverandør. Å bytte er både enkelt og gratis, sier Flesland som selv har kuttet strømregningen ved hjelp av strømpris.no.