Søndag ettermiddag 5. juli i år begynte det å brenne på toalettet på bensinstasjonen i Buvika. Brannen startet i søppelbøtta på toalettet.

Politiet fikk melding om brannen klokken 16.10. Brannen var slukket like før klokken 17.30. Toalettet fikk store brannskader, mens resten av lokalet fikk omfattende røyk- og sotskader.

En mann i 20-åra har erkjent å ha satt fyr på et toalett. Han ble avslørt på grunn av videoovervåking.

Han er avhørt og anmeldt, men ikke pågrepet. Med andre ord: Han «går fritt» rundt i Buvika og kan besøke bensinstasjonen han tente på når han vil.

Stasjonsmester ved YX i Buvika, Pål Marius Kummeneje, sa følgende til ST 1. august: – Kan vi risikere at han plutselig står her igjen? Og hvordan håndterer vi det?

Dette har nå skjedd fire ganger, ifølge Kummeneje. Og instruksen til de ansatte er å be brannstifteren forlate lokalet.

– Når han er i nærheten, føler vi oss utrygge alle sammen. Han har tent på en bensinstasjon. Vi vet ikke hva han finner på neste gang, sier Kummeneje.

– Hvordan reagerer han når han blir bedt om å forlate lokalet?

– Sist sparket han i ei søppelbøtte ved inngangspartiet. I tillegg har han uttalt at «vi skal saksøkes». Han lurer også på hvor lenge han skal straffes (uønsket inn på stasjonen) for det han har gjort. Akkurat det har vi ikke reflektert over, sier stasjonsmesteren.

For én måned siden sa Randi Fagerholt, etterforskningsleder ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor, at saken er ferdig etterforsket fra deres side og er sendt til en jurist for juridisk avgjørelse.

Det lyktes i går ettermiddag ikke å komme i kontakt med Fagerholt eller lensmann Tor Kristian Haugan for å høre om det er tatt en juridisk avgjørelse.

PS! Bensinstasjonen var stengt i perioden 5.-16. juli. Frisørsalongen i det samme lokalet er fortsatt ikke åpnet.

Slik så toalettet på YX i Buvika ut etter brannen.