Kulturdepartementet har bevilget 155 000 kroner i etableringstilskudd til Agdenes frivilligsentral.

– Jeg fikk melding fra vår politiske rådgiver i departementet i dag (tirsdag), og nå tror jeg ting vil skje i rask rekkefølge, sier Jan Grønningen i Agdenes Høyre.

Frivilligsentralen er vedtatt etablert med tilhold i førsteetasjen på rådhuset. Kulturdepartementet har nå fordelt etableringstilskudd til 18 nye frivilligsentraler i 2015. Agdenes er blant ti kommuner som får tilskudd til frivilligsentral for første gang.

Optimistisk

Agdenes Høyre er glad for at kulturdepartementet avgjorde søknaden raskt, slik at frivillighetssentralen kan være oppe å gå allerede i år.

– Nå som finansiering og husvære er i orden, kan interimsstyret for sentralen utlyse stillinga som daglig leder. At mange av kommunens dyktige og driftige lag og organisasjoner også har samarbeidsplaner med sentralen, gjør at jeg er optimistisk på frivillighetens vegne, sier Grønningen.

I statsbudsjettet er den totale bevilgningen til frivilligsentraler på 125,4 mill. kroner. Totalt er det nå over 420 frivilligsentraler fordelt på 330 kommuner som mottar statlig tilskudd.