Denne 103 år gamle veteranbilen ble brukt som rutebil og fraktet reisende fra Oppdal til Svorkmo fram til 1915.

Bilen, som er en Opel bygd i 1912, ble bestilt av firmaet Maskinagentur i Trondheim, og deretter solgt til Orkladalen Automobilselskap i juli 1913. Hensikten med kjøpet var å bruke kjøretøyet som rutebil

Bilen kjørte ruta i kun to år. Da ble den solgt til en kar i Rognan i Salten. Opel’n med 16 hestekrefter har plass til kun seks personer, så de trengte antagelig en større bil.

Ole Kristian Haugen fra Raufoss kjøpte bilen i fjor, etter at den hadde tilbrakt rundt 50 år i Rognan, og en årrekke hos en eier i Østfold. Bilen har altså kun hatt tre eiere på 103 år.

I midten av august var tok Haugen turen innom Orkanger og Svorkmo, hovedsakelig for å gjenskape et gammelt bilde av bilen ved Svorkmo hotell fra 1913.

På det gamle bildet var det flere kvinner i baksetet. Haugen inviterte noen lokale damer på Svorkmo som tilfeldigvis dukket opp. De ble med på bildet (og en kjøretur) slik at fotoet lignet mest mulig på originalbildet.

Han noterte ikke navnene på dem. Det angrer han på nå, og lurer på om ST kan etterlyse de tre kvinnene i baksetet. Hvem er de?