Det spør kulturkonsulent Steinar Haugen i Skaun kommune om. Torsdag 3. september blir det idedugnad og inspirasjonskveld for mer aktivitet i trimgruppene i idrettslagene på klubbhuset i Moan idrettspark i Børsa. Skaun kommune har bevilta 50 000 kroner til nye idrettsgrener og folkehelseaktiviteter. Målet er å få flere til å være fysisk aktive hver dag.

– Det er et stort potensial for hva idrettslaga kan drive med. Ikke alle er like flinke på allidrett for barn, for eksempel. Og alle voksne mellom 30 og 70 år, hvilket tilbud har vi i idrettslaga, spør Haugen.

På møtet kommer Maj Elin Svendal fra idrettskretsen, konsulent for breddeidrett og folkehelse, John Tore Vik, folkehelsekoordinator i Sør-Trøndelag fylkeskommune og Johanne Storler, som har vært leder i Leinstrand IL, som har lyktes godt med breddetrim og folkehelse.

Alle idrettslag i Skaun er invitert, både trimgruppene og representanter for hovedstyrene. Arrangør er Skaun kommune, Skaun idrettsråd og Sør-Trøndelag idrettskrets. Skaun kommune