TV2-reporter Øystein Bogen, som vokste opp i Råbygda i Orkdal, dekker flyktningekaoset i Budapest. Torsdag morgen møtte han sine foreldre i byen.

Kontrasten er stor: Jon og Anne Bogen fra Råbygda i Orkdal kommune er med Orkdalsbanken på kundetur til Ungarns hovedstad, mens deres sønn dekker flyktningekaoset, som i hovedsak utspiller seg i og rundt togstasjonen i byen.

– De ser ikke hverandre så ofte. Øystein bor jo i Bergen og reiser mye til ulike land i forbindelse med jobben. Det var et sterkt møte dem i mellom under frokosten på hotellet vårt, forteller reiseleder Morten Singsaas.

Han er leder for en gruppe på 38 personer som dro ned til Ungarn på tirsdag og kommer hjem i morgen. Bankens representant på kundeturen er Terje Sletvold.

Schengen-landet Ungarn og jernbanestasjonen i Budapest er første mål for flyktningene, som nå strømmer mot Europa fra Syria. Derfra drar de videre inn i Europa.

– Vi ser ikke så mye til det som skjer der vi bor, men ser og hører en del utrykningskjøretøy, forteller Singsaas på telefon fra Budapest.

Han forteller at etter det én times lange møtet i frokostsalen mellom foreldre og sønn Bogen, skulle TV2-teamet reise videre til Serbia.

De siste dagene har det hersket fullt kaos om hvordan flyktningestrømmen skal håndteres. Da ungarske myndigheter sperret av jernbanestasjonen og nektet flyktningene å reise videre, ble situasjonen svært vanskelig.