Orkanger IF skal i kveld, torsdag, arrangere et helt nytt gateløp. Arrangøren håper på rundt 150 deltakere.

Løpet som starter og har målgang på friidrettsbanen i Idrettsparken, heter Orkdal Energi Mila. Det er Thor Zevgren som er initiativtaker for å få i gang gateløpet.

– Jeg har i grunnen lenge hatt et ønske om å få til et gateløp på Orkanger og da Orkdal Energi tente på ideen, ble det en realitet, forteller Zevgren.

Løperne kan velge mellom 5 og 10 kilometer. Løpet starter i idrettsparken. Derfra går løpet over brua ved Hamos, hvor de løpes langs elva opp til gamle Gjølme bru og inn til idrettsparken igjen. De som løper 10 kilometer løper denne to ganger.

– I konkurranseklassen ser vi at vi kan få med litt folk. Vi har fått tilbakemelding om at vi må kontrollmåle traseen, slik at tidene kan bli registrert. Så det har vi gjort. Det er en tilnærma flat trase, forteller Zevgren.

Zevgren har fått tilbakemeldinger med flere om at de vil være med i konkurranseklassen, men han vil også ha med mosjonistene.

Løpet er for alle, uansett alder.

– Vi ønsker å få med så mange som mulig. Dette skal være et fint løp for mosjonister og familier med barnevogn også. Vi håper at vi kan ha til sammen 150 deltakere. Det er vi fornøyde med siden det er første gang det blir arrangert, sier han.

Løpet har pengepremier til de tre beste herreløpere og dameløpere på begge distansene. 2000 kroner til vinneren, 1000 kroner til 2. plass og 500 kroner til 3.plass.