HEMNE: Spesiallaga gardiner skal bidra til å minne folk om historien til Liangården og sentrum av Kyrksæterøra fra riktig gamle dager, i de nyoppussa lokalene til Sørli Arkitekter AS.

I sommer sa arkitektfirmaet farvel til andre etasje av Gjensidigegården etter 20 år. Men til alt hell – selv om det var mange tunge tak – måtte de ikke frakte flyttelasset så langt. Bare rett over Øragata.

Pluss 100 kvadrat

10. august var første fullverdige arbeidsdag i Liangården, eiendommen fra ca 1910 som daglig leder Aage Sørli kjøpte i fjor for vel 1,7 mill. kroner. Han var i utgangspunktet åpen for både å leie ut og å flytte sin egen virksomhet dit.

– Det endte med at vi tok i bruk lokalene selv. Det ble heller ikke gjort en veldig stor innsats for å leie ut, og tilbakemeldingene fra de aktørene vi fikk henvendelser fra, konkluderte med at lokalene var for store, sier Aage Sørli.

Det passet for så vidt greit; Sørli Arkitekter, med seks ansatte, var i ferd med å vokse seg ut av lokalene i Gjensidigegården. De har nå flyttet fra et totalareal på ca 180 kvadratmeter til ca 280 kvadratmeter, begge inklusive lagringsplass.

Mer på nett

Visuelt, for de som ferdes til fots i Øragata, vil det imidlertid være de små detaljene som blir blikkfanget.

Les mer i den fyldige reportasjen fra arkitektfirmaet i fredagens papirutgave/e-avis av ST.