National Geographic Channel har spilt inn en ny dokumentarserie om norske bilbergere. Serien, som har fått navnet «Vinterveiens helter», er produsert for et europeisk publikum, og hadde premiere mandag kveld 31. august.

«Vinterveiens helter» består av ti episoder som dokumenterer kampen mot den norske vinteren.

Dokumentarserien utspiller seg i hovedsak på Hardangervidda, men omfatter også redningsmenn på steder som Orkanger, Voss, Overhalla og Finnsnes.

Fra «Orkanger-avdelinga» deltar Kristoffer Mo (26) fra Viggja og Erik Flisen (32) fra Meldal. De jobber for Falck/Viking Orkanger.

Årsaken til at de ble spurt, er hovedsakelig at de kjører storbil. Med andre ord: De håndterer de tøffeste oppdragene og største kjøretøyene på norske vinterveier.

– Det har for så vidt gått greit å se seg selv på tv, medgir Flisen til ST

– Det var ikke så ille som jeg har tenkt, legger han til.

Innspillinga av tv-serien foregikk i februar og mars i år. Kamera-crewet var med dem ut på veien på to store oppdrag. Det ene bergingsoppdraget, fra Høgkjølen, fikk tv-seerne se sist mandag.

– Har du fått tilbakemeldinger fra kjentfolk?

– Ja, en god del. De fleste synes programmet var spennende, sier Flisen.

– Så når du går på din lokale matbutikk i Meldal, så snakker folk om dette til deg?

– Ja, de gjør det, svarer 32-åringen.

Da arbeidskameratene ble intervjuet under oppdragene, måtte de snakke engelsk.

– Når vi er stresset, kan det dukke opp litt bannskap, fortalte de uka før programmet hadde premiere.

I kveld (mandag 7. september) går episode nummer to. Mo og Flisen vet ikke hvor mye de er med i hvert program, eller om de i det hele tatt er med i alle programmene.

– Nei, det blir spennende å se, sier Flisen, som har kveldsvakt Falck/Viking Orkanger i kveld.

– Jeg får se om det blir tid til å dra hjem å se programmet eller om jeg ser det på kontoret på Orkanger, sier han.

– Du uttalte tidligere at samboeren din ville få problemer med å velge mellom «Vinterveiens helter» og «71 grader Nord» i og med at det går sånn cirka samtidig. Hvordan har det gått?

– Vi fant vel ut at «71 grader Nord» går tidligere enn programmet der jeg og Kristoffer er med, så hun får se begge deler, ler Flisen.

PS! Serien vil i første omgang ha premiere i Norden, og skal deretter sendes på National Geographic Channel i samtlige europeiske land denne høsten.

Her sitter gutta på kontoret bak Melhus Bil Orkanger og venter på oppdrag.