HEMNE: Han er formelt fortsatt ordfører i Hemne, men Ståle Vaag innrømmer at det blir en stor skuffelse om han må gi fra seg vervet.

Han nøler ikke med å si at valgresultatet for Ap var godt i Hemne.

– Arbeiderpartiet gjorde et meget godt valg med 43,5 prosent oppslutning. Det er meget sterkt, når vi vet at partiet på nasjonalt nivå jubler for 33 prosent. Det vil slå tilbake på de som har stemt på oss å si at et slikt resultat er en skuffelse. Det kan også nevnes at vi faktisk var bare ti stemmer unna å få inn enda en representant i kommunestyret, forutsatt at KrF fortsatt ville ha støttet oss, noe som i dag er uavklart. Så små marginer er det, sier Ståle Vaag.

Naturlig å forsøke

I 2011 fikk Ap reint flertall i Hemne. Det vil si at de kunne nesten gjøre som de ville.

– Det var første gang i historien det skjedde. Og det vil være overambisiøst av oss å ha reint flertall som mål, kommenterer Vaag.

I år er situasjonen altså en annen. Kvartetten Senterpartiet, Høyre, Frp og Hemnelista utgjør flertallet i kommunestyret med 12 (av 23) representanter. Ap har 10. I tillegg kommer foreløpig uavklarte KrF med én representant.

Det vil si at Ap og Vaag må gå i forhandlinger for å oppnå flertall.

– Jeg håper ikke alt er så fastlåst at det ikke er mulig å snakke med noen av de andre partiene. Det vil også være unaturlig for oss, som største parti, ikke å forsøke, sier han.

– Er slike forhandlinger i gang, og hva er status?

Les mer

Hva Ståle Vaag svarer – og hva som skjer videre om han ikke får fortsette – kan du lese i torsdagens papirutgave/e-avis av ST.

Der kommenterer han også leserinnlegget «Ryktespredning og demokrati», som stod på trykk i ST dagen før valgdagen.