For to år siden valgte Harald Kvåle å legge ned drifta av Lauvåsen avlsstasjon, en i nasjonal målestokk stor og veldrevet avlsstasjon med svært gode resultater.

I toppårene kunne avlsstasjonen rapportere om rundt 200 drektige hopper årlig. Nå er imidlertid Kvåle klar for å ta opp hansken igjen. Fra neste år blir det igjen full avlsvirksomhet i Lauvåsen.

– Jeg fikk en telefon fra eieren til Muscles Wiking BR, Johnny Sørgård, som lurte på om jeg ville ha hingsten i avlstjeneste neste år. Og da kunne jeg bare ikke si nei. Jeg må innrømme at jeg har savnet avlsarbeidet etter at vi sluttet, og nå gleder jeg meg stort til å komme i gang igjen.

Norgesrekord

Og det er ikke noen hvilken som helst hingst Kvåle kan tilby hoppeeierne neste år. Som løpshest var Muscles Wiking BR noe av det mest talentfulle Norge har sett.

Som treåring vant hesten både kriteriet og EM for treåringer, og som fireåring vant han derby. Hans eldste årgang i Norge er nå to år, og Kvåle og trondheimsmannen Sørgård kunne ikke ha fått bedre reklame enn det de fikk på Bjerke onsdag. Da vant Muscles Wiking BR-sønnen Catherine’s Camaro på norgesrekorden 1.17,1 i sin debut.

Fersk sæd

Med seg på laget har Kvåle fått med seg veterinærene Tonje Ree Asbøll og nestoren Einar Kristiansen.

– Dette blir et bra lag. Avlshingsten Spikeld, som jeg eier selv, skal trolig til Sverige i år. Derfor vil vi få tak i en bra kaldblodshingst samt en varmblodshingst til, forteller Kvåle og legger til at hoppeeierne også vil få tilbud om fersk sæd både fra Norge og utlandet.