SNILLFJORD: Johnny Elshaug ble valgt inn som Miljøpartiet De Grønnes (MDG) ene representant i kommunestyret i Snillfjord. Men han og familien flytter nå fra bygda.

Andrekandidaten inn

Nyvalgt partileder – etter nettopp Johnny Elshaug – Steffen Kvande, bekrefter overfor ST at Elshaug ikke kommer til å representere partiet i kommunestyret.

– Hele familien på fem flytter fra Snillfjord. Det er synd for partiet, og det er synd for Snillfjord som nå får hele fem i minus på befolkningsstatistikken, sier Steffen Kvande.

Elshaug ønsker ikke å kommentere saken, men bekrefter i en sms til ST at det stemmer at familien flytter. Han må nå formelt søke om fritak.

Kvande forteller at det er Ellinor Lauvsnes, partiets andrekandidat og som også fikk nest flest stemmer, som kommer til å representere partiet i kommunestyret.

Ble hetset

Bakgrunnen for at Elshaug trekker seg, er hetsen han og familien ble utsatt for før valget etter at partifelle Livar Ramvik tok bilder av private eiendommer og mistenkte grunneierne for miljøforurensning. Han rapporterte i alt fem saker til Snillfjord kommune. I sin oppfølging av sakene, kom Snillfjord kommune med anmodning om opprydding til to grunneiere.

Både Elshaug og Ramvik ble i ettertid utsatt for hets og sjikane av ulik karakter, og mange innbyggere i Snillfjord reagerte kraftig på MDGs noe spesielle valgkamp. Elshaug, som selv hadde flyttet til Snillfjord ganske nylig, opplevde denne hetsen som så ubehagelig, spesielt for resten av familien, at han valgte å flytte.

Les mer

Mer om saken i STs papirutgave/e-avis tirsdag.