Fredag og lørdag kan strikkere i orkdalsregionen hente gratis oransje garnnøster på Made by you på Amfi Orkanger. Men på en betingelse: At nøstene forvandles til oransje skjerf som gis tilbake til butikken som donerer dem til Kirkens bymisjons juleaksjon, kalt «Gled en som gruer seg til jul».

– Det gir både oss og kundene en god følelse å kunne bidra, sier Inger Lise Neeraas, daglig leder i garnbutikken MadeByYou på Orkanger.

Hun fikk ideen til aksjonen da hun så bymisjonens initiativ, der oransje skjerf skal henges ut i gatebildet, både som en påminner og som varmende gave.

– Skjerfene skal knytes rundt lyktestolper og ting omkring i bybildet, slik at de lyser opp og minner om at ikke alle gleder seg til jul. Hvem som helst kan også plukke opp skjerfene og låne dem for å varme seg på, sier Neeraas.

Nå håper hun mange strikkeglade stiller opp.

Håper på 100 skjerf

Neeraas starta garnbutikken på Amfi i mars, og sier visjonen er å tilby mer enn garn.

– I tillegg til å være en måte å slappe av på, så kan garn gjøre at folk kan finne et felleskap. Vi ønsker å bidra som en ressurs i nærmiljøet. For eksempel kan folk som har lyst til å lære seg å strikke komme innom oss, sier Neeraas.

Kanskje kan det første strikkeprosjektet være et oransje skjerf?

– Vi håper skjerfene bidrar til oppmerksomhet rundt saken, og Kirkens bymisjons innsamling av penger til formålet, sier hun.

Neeraas sier målet er å få til 100 oransje skjerf. Fristen for innlevering av skjerfene lagd av de utdelte nøstene er satt til 22.oktober.

Made by you er imidlertid ikke alene om prosjektet, Sparebank 1 støtter garnutdelinga med en pengesum. Representant for Sparebank 1,Ola Husby, sier banken gjerne ville støtte et slikt utradisjonelt og spennende prosjekt med et godt formål.