Derfor kom Villas Catos seier på Leangen mandag som en overraskelse på eieren.

– Atle sa før løpet at han trodde Villas Cato kunne gå rundt 1.36 på distansen, og ut fra det hadde jeg ikke noen forhåpninger om seier på forhånd. Dermed ble jeg veldig overrasket, og ikke minst glad, når hesten går 1.34,7 og vinner løpet. Atle er ikke blant de som skryter så mye på forhånd, snarere tvert imot. Derfor er det utrolig artig når han tar feil, forteller Jon B. Gjønnes som eier Villas Cato.

Imponerte

Det er Atle Solhus som trener tre år gamle Villas Cato. Det har han gjort helt siden han temte og kjørte inn hesten som åring. Mandag gjorde hesten sin andre start i karrieren, og det på en imponerende måte. Før løpet sa Solhus at han trodde det skulle holde hardt å vinne. Men der tok han altså grundig feil. Solhus plasserte orkdalstraveren utenpå lederen, i den såkalte dødens posisjon, og inn mot siste sving sa ekvipasjen bare takk for følget og seilte unna til en kontrollert seier.

Mye artig

Og Solhus levnet ingen tvil. Han og hans mannskap på stallen har gjort en meget god jobb med Moe Odin-sønnen, som avsluttet siste halvkilometeren i 1.28-fart. Med det som utgangspunkt, kombinert med det faktum at Solhus aldri sender ut hester til start før de er godt nok forberedt for oppgaven, så kan det bli mye artig framover med denne treåringen.

Dramatikk

Og artig ble det også for Storås-mannen Martin Kjøren denne mandagskvelden. Før mandagens løp sto Vik Jet, som Kjøren eier og trener, med en tredjeplass som best. Kusk Jomar Blekkan klinket til fra start, brukte sporene og etter 700 meter satt ekvipasjen i tet. Ut på oppløpet går Vik Jet mot en overlegen seier, men så blir det dramatikk da hesten plutselig galopperer og det solide forspranget spises opp på et blunk. Men Blekkan får hesten på bedre tanker raskt, hesten finner travet og kjemper seg fram til en kontrollert seier til tross for galoppen.

Sørmo sjokkerte

Ingen spillere klarte seks rette i V65-spillet denne mandagskvelden. Mye av skylda for det må meldalingen Per Einar Sørmo ta på seg. Kuskeamatøren fra Drogsetmoen sjokkerte nemlig spillerne da han kusket 33-oddseren og niendevalget Mojo’s Ripasso inn til seier i dagens femte løp.

Solid comeback

Rennebutraveren Juvena hadde ikke startet løp siden august i 2012 før hun entret banen sammen med Edvard Kristiansen mandag. Selv om hoppa til Gro Anita Vaagen og Roar Havdal ikke klarte å tukte «umulige» Lavrans, må man allikevel trygt kunne si at Prins Juventus-datteren imponerte voldsomt ved å bli toer på ny rekord – 1.27,9, etter tre års pause. Og at travsporten står sterkt også i Rennebu, bekreftet sambygdingen Don Rigo som fulgte på plassen bak Juvena.