Samarbeidsavtalen mellom Ap og Frp i Meldal de neste fire åra ble fredag kveld undertegnet.

– Det er ikke et stort manifest basert på en bred, politisk plattform. Avtalen er på kun tre sider med mye luft mellom avsnittene. Vi vil jobbe opp i mot partiprogrammene våre, forklarer påtroppende ordfører Are Hilstad (Ap).

– Er avtalen godt nok forankret slik at samarbeidet vil vare?

– Jeg føler det er nok. Vi trenger ikke mange, fine ord om ukontroversielle ting, svarer han.

Avtalen mellom de to partiene som danner flertall i det neste kommunestyret, dokumenter hovedsakelig hvordan posisjonene i formannskap og utvalg skal fordeles, hvordan samarbeidet skal praktiseres og enkelte politiske avklaringer (ståsted).

Kommende varaordfører Helge Ringli (Frp) er fornøyd med fredagens seanse i Arbeiderstuggu på Løkken.

– Frp har fått uttelling for politikken sin, sier han.

– Hvilke viktige Frp-saker har dere fått inn i avtalen?

– Blant annet blokkering av eiendomsskatt de neste fire åra, garanti for å beholde fire barnehager (én i hver grend), fokus på stedsutvikling - levende sentrum i alle fire grendene og at kulturetaten framover skal forholde seg til budsjettet.

– Hva betyr det siste?

– At det er slutt på «tiggerbrev» og ekstrabevilgninger utover budsjettet, sier Ringli.

– Vi skal fortsatt ha en offensiv støtte til lokale kulturaktører. Men vi skal bake det inn i budsjettet (evnt. øke ramma) slik at vi slipper unna ekstrabevilgninger, supplerer Hilstad.

Arbeiderpartiet var representert med Hilstad, Toril Fridtjofsen og Lars Kirkholt under møtet der avtalen ble undertegnet. Fra Fremskrittspartiet møtte Ringli, Jan Ivar Lund og Odd Skogstad.

Det nye kommunestyret skal konstitueres torsdag 20. oktober.