Det var like før klokka 10.00 mandag at vi observerte at en bryter i Skjenaldfossen hadde falt ut. Linja strekker seg fra Skjenalddalen til Gangåsvatnet, Songmoen, Hardmoen og videre innover i kabel til Svordalskjølen, Eide, Hoston og Hemnekjølen. Det betyr at svært mange fastboende og hytteeiere mistet strømmen, sier energiingeniør Svein Olav Gjerstad ved Orkdal Energi til ST.

Over linja

Mannskapenes søk i området førte til at man ganske snart fant årsaken. Et digert tre var felt av beveren og hadde lagt seg på kraftlinja. Svein Olav Gjerstad sier at det er svært sjelden beveren skaper slike problemer. Som oftest er det beverdemningen som til tider kan demme opp avløp i små elver og bekker.

Naturskade

– Vi fikk koblet til strømmen suksessivt, slik at de første fikk strømmen tilbake ganske raskt. De siste abonnentene som ble koblet til var strømløs i litt under halvannen time, sier Svein Olav Gjerstad.

Gjerstad sier at skaden blir ført i rubrikken naturskade og at regninga går inn under et eget fond. Å sende regning til beveren har liten hensikt, selv om Orkdal Energi nok vet hvor han bor. Det vil nok bare ende opp med purring på purring.