Mandag 24. oktober går alarmen i Meldal. Da er det kriseøvelse med «full pakke».

– Av aktører i denne øvelsen kan følgende nevnes: Meldal brannvesen, ambulansetjeneste, Viking redningsselskap, Sivilforsvaret, Røde Kors, den kommunale kriseledelsen, politi, helsetjenesten, kriseteamet og skole samt personer med enkeltfunksjoner i administrasjonen.

– Situasjonene det gjerne øves på i slike tilfeller er hendelser med mange involverte og store skader. Målet er først og fremst å øve den kommunale kriseledelsen, forklarer Ove Smedplass, beredskapskoordinator og brannsjef i Meldal kommune.

Øvingsledelsen er sammensatt av personell fra Meldal kommune, Sivilforsvaret og beredskapsavdelingen hos Fylkesmannen. I tillegg er det engasjert journalister for å øve press mot kriseledelsen.

– Totalt er 50 personer involvert på mandag. Det bes derfor om forståelse for at slike øvelser må holdes og at kontorpersonellet på rådhuset i perioder under øvelsen kan være vanskelig tilgjengelig, sier Smedplass.

– Hvor skal øvelsen holdes?

– Det offentliggjør vi ikke før alarmen går. Overraskelsesmomentet må være til stede, sier Smedplass, som poengterer at helseapparatet samt kommunens kriseteam virkelig skal bli satt på prøve.

Så om du ser en «hær» av brannbiler, politibiler, ambulanser og andre kjøretøy mandag morgen i Meldal, så er det trolig bare øvelsen det handler om.