Eiendommen, som fortsatt kalles aldersheimen på folkemunne, blir nå «hytta» til familien Andersen fra Malvik.

– Jeg innser at det skurrer litt å kalle dette ei hytte, men for oss var dette en perfekt fritidseiendom. Vi har i lang tid vært på jakt etter noe lignende, sier Trond Andersen.

Over 20 soverom

Eiendommen blir et datterselskap av Andersens firma AB Snekker Andersen AS, og får navnet AS Eidsfossen Herregård. Dato for overtakelse er 16. desember. Prisen ble 1 950 000 pluss omkostninger.

Og hovedbygningen med over 20 soverom og et bruksareal på vel 1000 kvadratmeter kommer virkelig til sin rett.

– I tillegg til to voksne, har vi 11 egne barn i alderen 15 til 28 år, og to fosterbarn på fem og sju år. I tillegg begynner det også å bli en del sviger- og barnebarn, forteller Andersen.

Gleder seg

Den eldste delen av «aldersheimen» ble oppført i 1890, og påbygd i årene 1935, 1965 og 1985. Her var det aldersheim i perioden 1917-1993. Det har også vært både Steinerskole, produksjonslokale for Ullkorga i Rindal og gjestgiveri i regi Tanja Solem, som de siste åra har vært frontfigur for Hemne Frp.

– Vi gleder oss nå til å ta over det flotte bygget. Det er for øvrig ikke bo- og driveplikt på eiendommen, sier Andersen, som altså fortsatt vil ha Malvik som bokommune.

Mer om hvilke planer familien Andersen har, og hva Tanja og Frank Solem nå vil gjøre – blant annet hvorfor de bryter med Frp , kan du lese i fredagens papirutgave av ST.