Varaordfører i Meldal, Helge Ringli (Frp), er svært kritisk til at Storåsfestivalen får beholde 300 000 kroner i kommunal støtte når årets festival ble avlyst.

Under tirsdagens behandling av Storåsfestival-saken, som ST har omtalt de siste dagene, kritiserte Helge Ringli rådmann Ingjerd Astad-Steen og daværende ordfører Ivar Syrstad (Sp) for at Storåsfestivalen fikk utbetalt (i forkant) støtten på 300 000 kroner, til tross for at det aldri ble festival i 2011.

– Jeg er kritisk til at pengene ble utbetalt basert på antakelser. Det burde ikke skjedd, sa han.

Utsagnet fikk rådmannen til å «se rødt».

– Det er ganske heftig over bordet i et formannskapsmøte å si dette. Det stemmer ikke at pengestøtten er basert på antakelser. Programmet for festivalen var satt og alt var på plass. Jeg tar ikke selvkritikk på det, understreket Astad-Steen.

Men Ringli fortsatte tiraden: – Kommunen kan ikke være ansvarlig for at festivalen ikke holder avtalene sine. Festivalen er et eget AS (aksjeselskap), sa han og avsluttet med følgende kommentar: – Når et aksjeselskap (Storåsfestivalen) eller andre selskaper ikke klarer å innfri forpliktelsene sine, er det kroken på døra. Kommunen kan ikke sy puter under armene på dem.

Frp-politiker Helge Ringli har ved flere anledninger gitt utrykk for sin misnøye med det han mener er overdreven pengestøtte til kulturarrangement i kommunen.

Da han «vant» valget sammen med Ap, uttalte han at i kommende fireårsperiode (2011-2014) skulle kultursektoren, i likhet med andre kommunale sektorer, værsågod å forholde seg til sine budsjetter. Med andre ord: Tilleggsbevilgninger kunne de se langt etter.