– Vanntanken har solgt maleriet til Sparebank 1 og mottatt 100 000 kroner for kunstverket, opplyser Kjell Øyasæter i Vanntanken i Hemne.

Sist onsdag ble maleriet overlevert sin nye eier i Trondheim.

Vanntanken startet i Hemne i 2006, og er nå i tillegg etablert i Skaun og på Skatval. Den frivillige organisasjonen, som har sitt utspring i Humor og Galskap, har snart bygd 15 brønner i Mali, der folk mangler vann.

Det har blant annet ført til at flere barn har begynt på skolen fordi de ikke lenger trenger å være hjemme for å bære vann flere kilometer unna. Ifølge Vanntankens hjemmeside, har nærmere 20 000 mennesker fått et nytt liv som følge av den norske innsatsen, som er et samarbeid med hjelpeorganisasjonen Care.

Vanntanken har for lengst passert 1 million kroner i innsamlede midler. Salget av maleriet av Kjell Erik Killi Olsen, har altså gitt ca ti prosent av dette i merinntekt. Hvor mange brønner som kan bygges for 100 000 kroner, avhenger blant annet av hvor dypt det må graves for å finne vann, og er derfor vanskelig å anslå.

Kjell Erik Killi Olsen er ifølge Wikipedia en norsk maler, tegner, grafiker og billedhogger. Han er særlig kjent for enkle, men særpregede skulpturer og fargesterke malerier, ofte av menneskeliknende, groteske og humoristiske fantasiskikkelser inspirert av samtidsdesign og eksotisk kunst.

Han er utdannet ved Statens Kunstakademi og ved et kunstakademi i Polen. Killi Olsen har hatt utstillinger over hele verden i tillegg til i Norge, blant annet i New York og Sao Paulo. Han har tilknytning til Heim i Hemne.