Henrik Wahl har kjørt motocross siden han var fire år gammel. Det var tidlig klart at guttungen var et talent og han har satset målbevisst på å bli best.

Stygt skadet

I tillegg til å bli midt-norsk mester har Henrik også deltatt i flere NM-runder med 3. plass som beste plass i heat. For å få konkurrert optimalt, kjører han en del heat i Sverige hvor han også hevder seg blant de beste i sin klasse.

2011 ble godt år for Henrik selv om han var utsatt for en alvorlig skade i påska som satte ham utenfor trening og konkurranse i to måneder. Men han ble restituert og kom svært sterkt tilbake.

Trente med landslaget

Det er mange som har oppdaget Henrik Wahl sitt talent. For tre år siden ble han invitert til å være med Norges toppidrettsgymnas på en ukes treningssamling. Sist vinter trente han med landslaget og også denne vinteren er han invitert til å delta på alle landslagstreningene og samlingene uten at han offisielt er med på landslaget. Landslaget er nemlig for heltidsutøvere, og Henrik er fremdeles i grunnskolen.

Treningsvillig

For å nå det nivået Henrik befinner seg på, må han være et talent, være treningsvillig og målbevisst. Om sommeren trener han motocross fire dager i uka. Om vinteren blir det mindre på grunn av lite dagslys, men helgene er helt og fullt viet motocrossen. Ellers i uka følger han et treningsprogram som er satt opp av landslagstreneren. Det innebærer trening seks dager i uka.

Kostbart

Målet framover er å bli topp 3 i junior-NM i 2012 og også gjøre det like godt i det svenske mesterskapet. Det innebærer knallhard trening, disiplin og mange landslagssamlinger.

– Det er vanskelig med sponsorstøtte for Henrik da de fleste støtter lag og organisasjoner, sier pappa Roger Wahl som kan skrive under på at motocross er en kostbar idrett.

Et stipend hadde derfor ikke vært å forakte.

Pappa Wahl er ellers glad for at selv om Henrik er opptatt av idretten sin, er han svært bevisst på å gjøre det godt på skolen. Han ønsker også å være et forbilde for andre som driver med motocross i det ganske land.