– Tre bord er blitt svidd med grillen. Grillen er kasta helt innmed veggen. Det er bare flaks at det ikke har gått verre. I verste fall kan de brenne ned alt, sier Eva Haugen, styremedlem i Orkanger vel og aktiv dugnadsarbeider i Gammelosen.

Festbråk

Hun forteller at hun sjøl så at det var 15-20 ungdommer samla i Hermetikken lørdag kveld. Hun vurderte å kontakte politiet, men konkluderte med at de ikke hadde gjort noe galt. Men i løpet av natta var det mye festbråk for naboene, og om morgenen var det altså både søppel og rot og brennmerker etter engangsgriller.

Nå gruer Haugen seg for om det skal bli en fin sommer.

– Jeg er veldig redd for at vi får «fri flyt» nedi der. Da blir det bortkasta med alt som er gjort. Det er ikke motiverende å holde på med dugnad og få inn penger, rake, male og ordne når det blir ødelagt, sier Haugen, som håper ungdom kan stille opp når velforeninga arrangerer dugnad på lørdag.

– Ring politiet

– Det er først og fremst et problem for naboene hvis det blir sånn festing. Vi får bare håpe at sånne lag blir oppløst. Det er det bare politiet som har myndighet til. Det er ikke lov med drikkelag på offentlig sted, og det er viktig at naboene ringer politiet, sier Hans Kringstad, leder i Orkanger vel.

Det var store problemer med hærverk i Gammelosen for 3-4 år siden, men de siste åra har det vært bedre. Kringstad sier det ofte har vært verst tidlig i sommersesongen og håper det vil «gå seg til» i år også. Han tror ikke de kommer til å anmelde dette, men forteller at de anmeldte hærverk i vinter, og de som hadde gjort det, ble tatt.

Slik ser bordet ut etter helgas fest.
I fjor ble det brent hull i scenegolvet på grunn av engangsgrill.