Ungdommen er bosatt i distriktet, og har erkjent å ha hatt samleie med jenta fra hun var 12 år gammel. Dette skal ha skjedd frivillig, da de hadde et kjæresteforhold.

For få dager siden ble forholdet anmeldt, og han er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 195. Den omhandler seksuell omgang med barn under 14 år. Det er skjerpende for strafferammen at den seksuelle omgangen omfatter samleie, og det er en skjerpende omstendighet i denne konkrete saken at handlingen ved flere tilfeller skal ha blitt filmet.

To år siden

Politiet begjærte sist fredag den siktede ungdommen varetektsfengslet for to uker med brev- og besøkskontroll. Grunnlaget var fare for bevisforspillelse – i klartekst fjerning av bevis rundt den påståtte filminga – og påvirkning av vitner.

Sør-Trøndelag tingrett konkluderte da, til tross for anførsel om at det dreier seg om en alvorlig sak, med at fengslingsbegjæringen ikke tas til følge. Blant annet er siktedes alder lagt til grunn. I tillegg har retten tatt hensyn til at overgrepene opphørte for snart to år siden da de to avsluttet kjæresteforholdet.

Tok anke til følge

Påtalemyndigheten anket imidlertid avgjørelsen om løslatelse, og siktede har sittet i varetekt på såkalt oppsettende virkning fram til sist mandag.

Da behandlet Frostating lagmannsrett anken, og det ble besluttet at ungdommen må sitte i varetekt til torsdag denne uka. Hans forsvarer ønsker overfor ST ikke å kommentere saken.

Fornærmede i saken skal avhøres i såkalt dommeravhør. Det vil skje en av de nærmeste dagene.