Politiressursene i vårt distrikt samles i Orkdal store deler av ferien. Det betyr at ditt lokale lensmannskontor kan være stengt i perioder.

– Vi etterforsker for tida to alvorlige saker (dødsbrannen på Orkanger og en angivelig voldtekt i Agdenes som utløste en væpnet aksjon) kombinert med ferieavvikling Det betyr at politiressursene i regionen flyttes hit i ferien, sier lensmann i Orkdal og Agdenes, Elisabeth Nermoen.

Meldal lensmannskontor er stengt nå, og vil periodevis bli det utover sommeren. I Hemne stenges kontoret de to første ukene i juli (uke 27 og 28), mens i Skaun blir det stengt i uke 28.

Hun oppfordrer derfor publikum om å ringe sine lokale lensmannskontor for å høre om de har åpent, før de tropper opp der.

– Har publikum et nødvendig ærend der som vi ikke kan hjelpe med, eller at veien til Orkdal er for lang, må de likevel ringe oss først, så kan vi se om vi får ordnet det likevel, sier Nermoen, som poengterer at ved lensmannskontoret i Orkdal blir det normal åpningstid, der publikum får utført de vanlige tjenestene, inkludert passutskriving.

– Men hva med politiberedskapen i distriktet i ferien når de lokale kontorene stenges?

– Beredskapen med én patrulje er akkurat som før, den er ikke redusert selv om det er ferietid, svarer lensmannen.