Stadig flere banker blir kontantfrie som følge av at det brukes mindre kontanter. Vi bruker bankkortet til å betale med, enten vi handler mat, klær, bensin eller dyrere ting. Mange av oss har aldri kontanter i pengeboken lengre.

Penger på buss

Men skal du ta buss, må du sørge for å ta ut penger først.

I følge Dag Bones som er markedssjef i Nettbuss Trøndelag er det kun på flybussen i Sør-Trøndelag du kan betale med bankkort i dag. Det er Atb som administrerer kollektivtrafikken i fylket og har ansvar billettsystemet. Nå har de lagt inn i sin plan at de ønsker at bussene skal forberedes til å kunne selge bussbilletter med bankterminal.

– I det nye regionsanbudet har vi lagt inn at vi ønsker å ha bankterminaler i bussene fra høsten 2013, sier Harald Storrønning, plan- og driftssjef i Atb.

– Vi ønsker også at passasjerene skal slippe å slå inn pinkode, siden det vil ta en tid, sier han.

Har bankterminal

På Norway bussekspress sin rute som går mellom Trondheim og Kristiansund kan du betale med bankkort i dag. Denne ruten hører til Nettbuss Møre, ikke Sør-Trøndelag.

Arild Hermansen er bussjåfør på ruten og han synes løsningen fungerer godt. Han opplever ikke at det tar lengre tid for kundene å betale med bankkort enn med kontanter. Hermansen sier det er kun på langturene de har bankterminal, på bybussene må også møringene fram med kontanter eller busskort.

Glemmer kontanter

Inge Gunnes kjører Timekspressen mellom Trondheim og Orkanger, på hans buss er det ingen bankterminal. Det hender ofte at passasjerer har glemt kontanter.

– Da må de nesten få sitte på uansett, for vi må jo gi god service, sier Gunnes.

Noen ganger venter sjåførene mens passasjerer springer for å ta ut penger i minibank eller en kiosk.