Oddrun og Bjørn Pettersen bor i en generasjonsbolig i Haugen boligfelt med flott utsikt over Kyrksæterøra. Oddrun beskriver eiendommen som svært bratt og skrånende med en opplevelse av nærmest å bo på taket til naboen. Det har vært både utfordrende og arbeidsomt når det gjelder hagen. Og det er åpenbart; i denne hagen er det nedlagt et stort stykke arbeid.

Bratt skråning

Hagen er opparbeidet gjennom 20 år. Men det var først for fem år siden at arbeidet virkelig skjøt fart da sønnen Kent døde.

– Da bestemte jeg meg for å få den fineste hagen i boligfeltet, sier Oddrun som hadde mange odds mot seg i arbeidet.

Ettersom eiendommen er ei svært bratt skråning med snømasser fra snøplogen med grus og sand på kjøpet, må hun nærmest starte fra nytt hver vår. Dammen som hun har anlagt i hagen, forandres også fra år til år på grunn av teleløysinga. Kassene som hun planter jordbær, poteter og grønnsaker i, må rettes opp hvert år, og det er mye arbeid for å hindre jord og masse i å forsvinne ned til naboen.

Slik hagen framstår, utfører Oddrun Pettersen nærmest underverker.

Beroligende vann

Området rundt den opparbeidete dammen er et kapitel for seg. Den er omkranset av busker og høye stauder og strå for å skape fylde.

– Ettersom vi bor så høyt oppe, satser jeg på høy beplantning for å skjule og samtidig skape lunhet, sier Oddrun som ofte sitter ved dammen.

– Vann er beroligende. Oppvokst som jeg er på Smøla, savner jeg sjøen. Her kan jeg sitte og høre på sildrende vann, sier hun.

I utgangspunktet var det bygd ei bro over dammen, men ettersom dammen har endret form i årenes løp, ligger brua nå ved siden av dammen som ender opp i en platting hvor hun er i ferd med å bygge en portal. Slik framstår hagen som et eneste stort rom med mange små idylliske rom med flere sittegrupper.

Bessmor og gutan

På eiendommen som er utnyttet i alle retninger, er det innimellom beplantning til og med en brønn, kjerrer og drivhus.

– Da Kent levde, var han så stolt av dammen og hagen. Han syntes alltid det var stas å få så store solsikker som mulig. Hagen gir meg lyst til å virke. Det er ingen som krever noe av meg der, sier Oddrun som får god hjelp i hagen av to herlige barnebarn, Kenneth (3) og Sander (5). Derav profilen Bessmor og gutan på Facebook. Hun berømmer også mannen Bjørn for mye god hjelp.

Og som om det ikke skulle være nok med en prakthage på Kyrksæterøra, har ekteparet Pettersen en enda større hage ved hytta på Hitra som er verdt en egen omtale.

Se flere uterom:

Se alle uterommene

Oase i trafikkøy

Nabolagets omsorgsbolig

Fra fotballbane til drømmehage

Trivsel i uterommet

Godt rom på liten plass

Broa fører til stadig nye rom.
Vakkert og dekorativt.
Vannet i dammen er nærmest terapi og innbyr til ro og harmoni, mener Oddrun Pettersen.
De små, viktige og hjertevarme detaljene.