To av lamma var så å si oppspist. Lammet ST har fotografert, er utspist i låret og er bitt i både snute, hals og nakke.

Ingdal sier det er vanskelig å si hva slags dyr det er som har tatt lammene, men at det er sikkert at lammene ikke har lidd en naturlig død. De ble alle finnet innen en radius på 100 meter.

Utelukker ingenting

Ingdal mener det er vanskelig å si hva slags dyr som har tatt lammene, ettersom de nesten er oppspist. Men han slår fast at det ikke har lidd noen naturlig død.

– Vi er åpne for at det kan ha vært enten ulv, gaupe, jerv eller til og med en løshund, men de vanligvis river mer enn tilfellet er her, sier rovviltkontakt Geir Håvard Ingdal i Statens naturoppsyn.

Ingdal utelukker heller ikke at det kan være tatt flere sau, og sier det ville vært flaks om de hadde funnet alle. Lammene er funnet i et område med tett vegetasjon, som gjør det vanskelig å lete.

Angrepet etter mønster

Det er observert både ulv, gaupe og jerv i Agdenes de siste årene.

– Rovdyret har angrepet i et klart mønster, da alle lammene er bitt i snuten.

Lammene kan la ligget i så mye som en uke før de ble oppdaget.

– Dyrene sveller ut etter å ha ligget en stund. Derfor er det vanskelig å måle tannavstand i bittavtrykk, sier Ingdal.

Søkt om fellingstillatelse

Beitelaget har tatt kontakt med fylkesmannen for å få fellingstillatelse, dersom de finne ut hvilket dyr det er som har tatt lammene.

– Skulle turgåere observere ull eller uvanlig mye aktivitet fra ravn og kråke, er det bare å ta kontakt med statens naturoppsyn eller en saueeier, oppfordrer Ingdal.

Dette er det best bevarte lammet av de tre som er tatt. Av de to andre var det bare skjellet og ull igjen.
Lammet har bitemerker på halsen og snuten.