Lørdag 4. august skrev ST om Lill-Tove Kvåle som hadde kjøpt bil fra Trøndelag bil og caravan på Orkanger. Det viste seg den «velholdte» bilen hadde store mangler og Kvåle forsøkte å få hevet kjøpet. Forbrukerrådet ble koblet inn i saken, men heller ikke de nådde fram hos bruktbilforhandleren.

Les også: Jeg ble lurt trill rundt

Da ST tok kontakt med daglig leder i Trøndelag bil og caravan, Magne Jonli, lovte han å ordne opp. Tirsdag denne uken ble bilen hentet og Kvåle fikk tilbake pengene sine.

– Bare lureri

Hun forteller at det var en mekaniker fra firmaet som hentet bilen, og at han sa bilen skulle kjøres rett på dumpen på Orkanger.

– Det viser jo bare hvor mye feil det er på bilen, når en mekaniker sier det bare er å vrake bilen, sier Kvåle, som forteller at hun har fått mange telefoner fra andre kunder hos Trøndelag bil og caravan etter avisoppslaget.

– De forteller om lignende episoder, sier hun.

ST har også fått flere henvendelser fra andre misfornøyde kunder i kjølvannet av saken.

– Ikke vårt ansvar

Daglig leder i Trøndelag bil og caravan, Magne Jonli, mener derimot at de er en uskyldig part i saken.

– Vi solgte bilen videre for en privatperson som kommisjonssalg. Så det er ikke vi som har ansvaret for hvordan tilstand bilen var i, sier Jonli.

– Men har ikke dere som bruktbilforhandler ansvar for at bilen er i like god stand som dere sier den er i?

– Han vi solgte bilen for sa at den var EU-godkjent og i god stand, da kan ikke vi etterprøve det.

– Hva skjer med bilen nå?

– Nå står den utenfor her, men det er eieren som avgjør hva som skjer med den videre, svarer Jonli.

Står som selger

ST har imidlertid fått oversendt salgskontrakten til Lill-Tove Kvåle. Der står Trøndelag bil og caravan som selger og Magne Jonli har skrevet under i feltet for selgers underskrift.

Forbrukerrådet sier at i følge kontrakten er Magne Jonli og hans firma selger av bilen.

– Dersom det ikke er de som er selger og dette er et kommisjonssalg må det komme fram tydeligere i kontrakten, sier regiondirektør i Forbrukerrådet, Torgeir Øines.