Ungdomsskoleelever drakk medbrakt alkohol da Lensvik skole nylig var på tur i marka.

Turen til Skjelbreivatnet, som ligger omkring ei mil fra skolen, ble arrangert som en dagstur for hele skolen. Turen fant sted i slutten av august.

Etter det ST har fått opplyst, har alkoholdrikking ført til en «oppvask» på skolen i etterkant av turen. Det skal ha vært én eller flere ungdomsskoleelever som hadde med seg alkohol, og som inntok dette i skoletida. I etterkant har ansatte ved skolen vært rundt i klassene og pratet om det som skjedde.

– Utvisning

ST har vært i kontakt med rådmann John Ola Selbekk, som sier han er informert om at det har vært en episode ved skolen.

– Men jeg kjenner ikke til detaljer rundt dette. Jeg har tillitt til at skolen har håndtert saken på en god måte, sier Selbekk.

Rektor Oddvar Størdal kan ikke bekrefte at de har hatt en sak med alkohol på skolen, fordi han behandler dette på lik linje med en personalsak. Men han uttaler på generelt grunnlag:

– Skulle noe slikt skjedd, ville vi vist til ordensreglene våre om at det ikke er lov å ha med rusmidler på skolen. Vi har en del reaksjoner vi kan gi ved brudd på reglene. I et slikt tilfelle ville det ganske sikkert blitt utvisning, og heimene ville blitt kontaktet, sier Størdal.

Det skal være 10-12 år siden sist skolen opplevde noe lignende.

Gjeninnføre MOT?

Agdenes kommune avsluttet sitt samarbeid med organisasjonen MOT i slutten av 2009. MOT innførte en ny samarbeidsmodell, som Agdenes kommune mente ble for krevende. Det ble blant annet stilt krav om en lønnet MOT-koordinator. Agdenes ville ikke være med på det utvidede samarbeidet, og MOT sa derfor opp avtalen med kommunen.

På spørsmål om skolen savner MOT-samarbeidet, svarer rektor Oddvar Størdal:

– Jeg har ikke noe annet syn på dette enn det politikerne har bestemt. Som rektor forholder jeg meg til vedtaket.

Ler mer...

Les ordfører Oddvar Indergårds reaksjon på saken i papirutgaven av ST tirsdag.