Oti-sentret i Orkdal er igjen utsatt for innbrudd. Tre ganger tidligere har tyver tatt seg inn gjennom taket hos Gullfunn på senteret. Denne gangen er det hos Gullsmed Røhme det er skjedd.

- Det var vaktmesteren som oppdaget det da han kom på jobb fredag morgen. Nå venter vi på at krimteknikkere fra Trondheim skal bistå oss i å gå gjennom butikken etter spor, sier politibetjent Håkon Flor ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Undersøkelsene på stedet vil pågå utover dagen. Butikken er avsperret, og dagslyset flommer inn gjennom hullet tyvene har etterlatt seg i taket.

Daglig leder Marit Nyaas fikk seg et sjokk da hun kom på jobb og fant politifolk utenfor den avsperrede butikken sin.

- Jeg har ikke fått oversikt over hva som er borte, men brettet med de dyreste diamantene er i alle fall forsvunnet, sier Nyaas.

Det er altså fjerde gang noen har tatt seg gjennom taket på Oti-sentret. Tidligere er det begått lignende innbrudd to ganger i 2011 og i mai i år.

- Det er forferdelig. Jeg føler meg helt maktesløs. Det er så ubehagelig å tenke på at noen har romstert i butikken, sier Nyaas, som har vært daglig leder de siste tre årene.

Politiet mottok melding om forholdet klokka 08.30. Det er så langt ikke gjort undersøkelser rundt alarmsystemet på senteret.

Politiet er nå interessert i tips; alt fra observasjoner fra etter stengetid torsdag og natt til fredag, men også tips om observasjoner av mistenkelige personer inne i senteret de siste dagene.

- Alt er av interesse, sier Tor Kristian Haugan ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Tips kan inngis til politiet på telefonnummer 02800.

Les også:

Inn gjennom Oti-taket for tredje gang

Tyvene testet politiets utrykningstid før innbruddet

Oti-innbruddet: - Vi orker ikke å kommentere dette lenger

Ikke nærmere oppklaring

Oti-innbruddet: Securitas slo av alarmen uten å sjekke

Nytt innbrudd ved Ur og Gull

Millionbeløp stjålet i spektakulært innbrudd

Så mystiske menn i Moan

Daglig leder Marit Nyaas i samtale med politibetjent Håkon Flor. Foto: Ingrid S. Hultgreen