– Det er usikkert hvorfor alarmen ikke ble utløst, det kan vi ennå ikke si noe om, sier Tor Kristian Haugan ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

– Var det ikke alarmsensorer i butikken?

– Det er usikkert om det ikke var sensorer, eller om de ikke har virket. Innbruddet ble først oppdaget fredag morgen, sier Haugan.

Det pågikk åstedsundersøkelser utover dagen fredag, og politiet har sikret seg alt av overvåkningsmateriell fra senteret.

Savner du stige?

Som ved de tidligere innbruddene ved senteret, er det brukt en stige til å komme ned gjennom hullet i taket. Denne har tyvene etterlatt seg.

– Vi ønsker at folk som bor i området tar en titt for å se om de mangler en stige. Det kan gi oss noen spor å gå etter, dersom vi finner ut hvor stigen kommer fra, sier Haugan.

– Tragisk

Senterleder Kjell Holden, som for øyeblikket befinner seg i USA, synes det er tragisk at senteret igjen er blitt utsatt for innbrudd.

– Vi har gjort tiltak, men sikkerheten kan tydeligvis aldri bli god nok. Vi har et bygg på mange tusen kvadrat og store takflater, det er smutthull mange plasser. Det ser ut til at denne gjengen alltid ligger et hestehode foran, sier Holden.

Han ønsker ikke å si noe om alarmen når ST gjentatte ganger spør om den ble utløst.

Les også: Nytt innbrudd gjennom taket på Oti

Dette var fjerde innbrudd på OTI-senteret i løpet av halvannet år.