Arne Hugdal håpet å få noen blinkskudd av kronhjorten. I stedet kom det en ulv.

– Det er et sensasjonelt bilde. Bildet er helt fantastisk! Jeg har aldri sett maken, sier Nordens mest kjente naturfotograf, Arne Nævra.

Historien ble fortalt i tirsdagens ST. Men da ønsket ikke Hugdal fra Åfjord å selge bildet før det hadde stått på trykk i Villmarksliv.

Rakk ett bilde

Den fantastiske historien er som følger: Søndag morgen 21. oktober klokka 08.30 sitter 52-åringen i et kamuflasjetelt i Grytdalen i Songlia og venter på hjort. Han hører plutselig dyr ikke langt unna.

Først kommer to hjorter, deretter en stor, feit ulv hakk i hæl. Hugdal hiver opp kameraet og får «fyrt av» ett bilde på 60-70 meters hold, et bilde som du ser på akkurat nå.

– Jeg rakk ikke mer fordi alt skjedde så fort, sier han.

Mediekjør

Etter at ST omtalte saken på tirsdag, har telefonen ringt i ett kjør til naturfotografen, som hvert år er i Grytdalen for å ta bilder under hjortebrunsten.

– En rekke medier har ringt, i tillegg til folk i naturfotografmiljøet. Tilbakemeldingen jeg har fått er kort oppsummert at de synes bildet er veldig spesielt, sier Hugdal, som har spedd på månedslønna si i november ganske kraftig ved å selge bildet til en rekke medier.

– Du er fortsatt sikker på at det var en ulv som jaktet hjort?

– Det har jeg fått bekreftet både av rovvilteksperter ved Høgskolen i Nord-Trøndelag og Statens naturoppsyn (SNO), svarer han.

Unikt i Norden?

Hugdal, som bodde på Gjølme i barneåra, har gjennom naturfotomiljøet fått fortalt at trolig er det aldri tatt et bilde av ulv i jakt i fri natur i Norge, og kanskje heller ikke i Norden.

– Det tror jeg nok stemmer. Jeg har i hvert fall verken sett eller hørt om det, sier Arne Nævra.

Grytdalen er et 40 kvadratkilometer område med vernet skog som ligger inne på Songli-eiendommen i Orkdal og Snillfjord kommuner.

Les hele intervjuet i fredagens papiravis.