– Jeg antar det er spor og ekskrementer av samme ulven som nylig ble avbildet i Grytdalen under jakt på hjort, sier rovviltkontakt Geir H. Ingdal.

Disse bildene ble tatt fredag formiddag i Ingdalsmarka i Agdenes kommune, nærmere bestemt ved Austvatnet og Håvardsdalen.

– Det er optimale forhold for å drive sporsøk nå, sier Ingdal.

For tre uker siden ble det observert spor, som trolig også var ulv, i Ingdalen mot Husdalen. Den gang ble det imidlertid ikke funnet DNA.

– Nå fant jeg avføring. Det skal sendes inn til NINA (Norsk institutt for naturforskning) i Trondheim for undersøkelse. Da vil vi få bekreftet om det er ulv eller ikke, og om det eventuelt er samme ulven som har vært i området og som kalles Østmarka-ulven, sier rovviltkontakten.

– Hva tror du selv?

– Jeg er rimelig sikker på at sporene og avføringa er fra ulv. Og jeg tror det er liten sjanse for at det er en annen ulv enn Østmarka-ulven, svarer Ingdal.

Rovviltkontakten i Orkdal og Agdenes poengterer at han på skogsturene også ser etter gaupespor. Det er for å dokumentere familiegrupper av det sky kattedyret.

– Dersom noen ser to eller flere (ikke dyr som ferdes alene) spor etter gaupe på samme sted, vil jeg ha beskjed, sier Ingdal.

Her er avføring fra det som Geir H. Ingdal mener er ulv. Bildet er tatt fredag formiddag.