– Tiltalte inngir en fullstendig anke til lagmannsretten. Det er satt av én uke til ankesaken i Frostating lagmannsrett i februar. Han fastholder at han ikke har drept henne, opplyser forsvarer John Christian Elden til ST.

Tiltalte ble dømt til 16 års fengsel for forsettlig drap på sin samboer Hege Opøien. I tillegg var han tiltalt for grovt skadeverk (tent på huset for å skjule spor).

«En fullstendig anke» betyr at 42-åringen anker både skyldspørsmålet og straffeutmålingen. Det innebærer en helt ny runde i retten, med de samme vitnene.

– Jeg håper han lar oss slippe en ny rettsrunde. Jeg håper det er siste gang jeg ser ham. Vi vil ikke ha noe mer med ham å gjøre, sa avdødes eldste datter, Christin Opøien Bordal etter dommen i tingretten.

Det skjedde ikke.

Hege Opøien ble lørdag morgen 23. juni i år funnet død i huset på Orkanger. I Brannen som oppstod var det kun hun som ikke kom seg ut.

Obduksjonsrapporten av avdøde viste imidlertid at Opøien var død før brannen startet. Det bevises ved at hun ikke hadde sot i luftveiene eller betydelig kullos i blodet.

Samme dag ble Opøiens samboer, en mann av marokkansk opprinnelse, fengslet og siktet for å ha drept (kvalt) henne og for å ha tent på boligen for å skjule spor.