Ingen personer kom til skade, og det oppsto ingen skade på maskinelt utstyr.

– Vi var ferdige med tiltak etter det forrige raset og var i ferd med å bygge ei fylling på nytt. Da vi så vidt var i gang, skled ca 4000 kubikkmeter masse ut. Det er mer enn forrige gang, forteller prosjektleder Svein Soknes i Statens vegvesen.

Det var i januar ca 1000 kubikkmeter masse raste ut i Størdalsbugen. Da var det løsmasser i sjøen som var årsaken. Det ble gjort massefortrengning, noe som betyr at løsmasser ble sprengt bort til de nådde ned på fast fjell.

LES OGSÅ:

Ikke forsinket

Geologer har i ettertid utført grunnundersøkelser. De ga klarsignal til at arbeidet kunne fortsette. Derfor er mandagens ras i kategorien «uforklarlig».

– Dette skal ikke skje, men det har skjedd. Nå må vi få oss en tenkepause denne uka for å vurdere hvilke nye tiltak vi må iverksette. Vi må fortsatt ivareta både HMS og god kvalitet på arbeidet. Men det er tydelig at alt grumset i bunnen ikke er blitt rensket vekk, sier Soknes.

Han bedyrer at raset ikke vil få noen konsekvenser for ferdigstillelse av nye Fv 710 gjennom Agdenes, som er en del av prosjektet Fosenveien.

– Tidsmessig vil ikke dette få konsekvenser for ferdigstillelsestidspunkt, som er våren 2014, sier han.

Heller ikke økonomisk vil dette raset påvirke prosjektet, da det alltid blir lagt inn en post for «uforutsett» i budsjettet.

Trafikk upåvirket

Hva endelig resultat blir gjenstår å se, men Svein Soknes utelukker ikke at man «mister» noe av tanken med en rettlinje gjennom denne delen av strekningen.

Trafikken forbi påvirkes ikke av uhellet.