Rådmann Grethe Metliaas møtte ikke selv i formannskapet. Hun er syk, og vil ikke være tilbake før etter påske.

Orientering

I Metliaas’ fravær holdt assisterende rådmann Steinar Gaustad en kort orientering om den såkalte referatsaken i barnevernet.

Gaustad ga en kronologisk oversikt over saken, og han benyttet anledningen til å korrigere et punkt i rådmannens brev til politikerne. Der står det at Orkdal kommune fikk en bekymringsmelding fra en skole i utlandet. ST viste i en artikkel lørdag at dette ikke er tilfellet, og Gaustad opplyste at meldingen ikke kom fra skolen, men fra en praktikant som hadde hatt tilknytning til skolen.

Uttalelse

Etter denne orienteringen ble det laget en uttalelse som alle politikerne sluttet seg til.

Dette er uttalelsen:

«Formannskapet er fornøyd med rådmannens redegjørelse i dagens møte i den såkalte referatsaken.

Formannskapet er også tilfreds med rådmannens håndtering når det gjelder nye ledere i barnevernet.

Formannskapet har tillit til at rådmannen håndterer det videre arbeidet angående barnevernet på en god måte.»

Tilbakemelding

Varaordfører Oddbjørn Bang sier til ST at bakgrunnen for at uttalelsen kommer nå, er at formannskapet ønsker å gi tilbakemelding på rådmannens håndtering av ansettelse av ny barnevernledelse og på onsdagens redegjørelse i referatsaken.

– Det er på bakgrunn av at rådmannen på formannskapsmøtet for tre uker siden lovte å komme med nye opplysninger i referatsaken og om ansettelse av ny ledelse, at vi kommer med denne tilbakemeldingen.

Tillit

– Flere politikere har avventet å si noe i spørsmålet om hvorvidt rådmannen har tillit. I denne uttalelsen sier dere at formannskapet har tillit til at rådmannen håndterer det videre arbeidet angående barnevernet på en god måte. Betyr det at den kommende rapporten ikke vil ha noen betydning for spørsmålet om videre tillit?

– For meg er det slik at rådmannen har tillit, og rådmannen har formannskapets tillit.