HEMNE/SNILLFJORD: Fylkesmannen i Sør-Trøndelag ga søndag klokka 19.00 fellingstillatelse på én ulv i Snillfjord eller Agdenes.

– Det er gitt en muntlig tillatelse, som blir skriftlig bekreftet mandag, opplyser miljøverndirektør Stein-Arne Andreassen hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.

Bakgrunnen er meldinga om at ulven har drept et lam i Agdenes, og at den har oppholdt seg i området over tid.

Fellingstillatelsen er gitt til Agdenes kommune, som administrerer jakta. Et lokalt jaktlag har starta jakt på ulven, som trolig er den samme som først ble observert i Hemne, deretter i Snillfjord og Agdenes.

Det er ikke satt noen tidsfrist for fellingstillatelsen.

– Den blir satt på mandag når vi utsteder den skriftlige tillatelsen, sier Andreassen.

– Hva om ulven blir observert andre steder enn Snillfjord og Agdenes?

– Da er det ikke tillatt å felle den. Dersom så skjer blir det en politisak, og opp til påtalemyndighetene å avgjøre hva slags reaksjon det blir. Det kan være snakk om bøtelegging, inndragning av våpen og jaktforbud. Det er kun i en nødvergesituasjon man kan felle ulv uten at fellingstillatelse er gitt, sier Andreassen.

Rovviltkontakt for Hemne, Snillfjord, Agdenes og Orkdal, Geir Håvard Ingdal, sier til ST at han ikke har noen kommentar til fellingstillatelsen.

– Vår oppgave er å dokumentere antall individer, og eventuelt bistå med å ta ut dyr. Ut over det har jeg ingen kommentar, sier Ingdal.

– Hvor mange ulv er det i området?

– Minst to; én på Lundamo og områdene rundt, og én i Agdenes.

Ingdal var ikke kjent med at fellingstillatelse var gitt da ST var i kontakt søndag kveld.

LES OGSÅ: